Старши треньорът на Мексико Хавиер Агире сподели, че е разочарован от равенството 1:1 с ЮАР в първия мач на Мондиал 2010.

„Казах и на момчетата си, че съм разочарован, защото исках да победим,” отбеляза Агире. „Но това е само началото, имаме още два мача, така че все още можем да се надяваме и да желаем класиране напред.”

„Отборът ми показа, че има свой облик и добър темперамент. Не съм доволен обаче от дезорганизацията в играта ни през второто полувреме, оставяхме твърде много свободни пространства за съперника,” продължи наставникът.

„И двата тима се разделяме с малко горчивина, сега ние трябва да победим Франция в следващата си среща,” обясни специалистът. „От това, което видяхме от Франция срещу Коста Рика и Китай, знаем, че това не е същата Франция от предишните първенства.”

„Въпреки всичко, аз знам, че ние можем и трябва да дадем повече. Не можем да предоставяме такива възможности на противниците, и трябва да показваме същия характер, както го направихме днес, за да си извоюваме точката,” завърши Хавиер Агире.