Една от най-скъпите покупки на Реал Мадрид Хамес Родригес имал "проблеми с главата". На такова мнение е бившият лекар на националния отбор на Колумбия Ектор Фабио Руис, който дълги години работи с него. 

Той разкри защо офанзивният футболист постоянно страда от травми. Хамес не спира да се оплаква от разтежения на мускули, сухожилия и т.н., като почти всеки сезон прекарва доста време в лазарета. Според медика, всичко е от липса на професионализъм и сбъркани приоритети. 

"Това момче не е наред с главата. Преди началото на сезона, вместо да се готви за предстоящата кампания, той ходеше по козметици да си скубе веждите и при фризьори. Само направете сравнение с Роналдо. Човекът изигра наситен сезон, взе си две седмици пълна почивка на яхтата си, след което се върна и започна да тренира като луд."

"А Хамес мисли само за партитата и му липсва професионализъм. Той не се подготвя правилно и затова е постоянно контузен. Играч, който получава по 7.5 млн. евро на година, не може да си позволи да не се подготвя правилно. Той прави паузи в работата си, а не може да си го позволи, защото никога не е тренирал ежедневно."

"Миналата година се контузи на Световното и вместо да се възстановява, взе един чартър и отиде на ваканция. Не може така! След Копа Америка остана да купонясва в Меделин, вместо да се готви. И после всички се чудят защо се контузил в навечерието на сезона. Ами точно заради това. И се провали трансферът му", заяви Ектор Фабио Руис.