Вячеслав Грозни обясни причините за оттеглянето си като старши треньор на Терек Грозни, където играят двама български футболисти - Благой Георгиев и Валентин Илиев.

„Защо взех решение да напусна сега? В декември ми изтича договорът. Ние се намираме в средата на турнирната таблица и стратегически нищо няма да се промени. Ето защо аз помолих ръководството да ме пусне сега, за да намалее напрежението, да си оправя здравето, да реша семейни и битови въпроси в Украйна. Трябва да се възстановя и да продължа напред”, каза Грозни.

„Имам само положителни емоции и впечатления от Терек. През миналата година запазихме мястото си в първата лига, през тази година се държим в средата. Доказахме, че можем да играем като равни и да побеждаваме такива клубове като Спартак, Локомотив, Рубин, ЦСКА, Зенит, Динамо.”

„ Много съм доволен, че работих в Грозни, че видях радост в очите на жителите на Чеченската република след нашите победи. Аз съм безспорно щастлив, че съдбата ме запозна с велик човек и лидер на нацията Рамзан Ахматович Кадиров. Ще бъда вечно благодарен на министъра на спорта и вицепрезидент на Терек - Хайдар Минералович Алханов. Благодарен съм и на футболистите за съвместната работа.”

„Имаше и победи, и загуби. Но това е футболът. Аз напускам Грозни, но не казвам „сбогом”. Ако даде Господ, след години съдбата отново може да ми подари още една среща с този град и с този отбор”, заяви още бившият треньор на Левски, а вече и на Терек Вячеслав Грозни.