Маркус Берг донесе победата на Грьонинген с 3:1 над 10 души от Фейенорд, с което домакините се изкачиха на първо място във временното класиране на холандското първенство по футбол след изиграването на всички срещи от четвъртия кръг.

Гостите от Фейенорд играха с човек по-малко цели 80 минути, след като Кевин Хофланд получи директен червен картон за спиране на голова атака на домакините. Сеп де Роовер откри резултата от пряксвободен удар в 21-та минута, а Берг удвои на 2:0 в само девет минути преди края на срещата.

 В последствие Андре Бахия намали за Фейенорд, но Берг подсигури победата на Грьонинген за 3:1 в добавеното време. Амстердамският гранд Аякс пък се изкачи на шесто място в класирането след 3:0 над Витес, благодарение на гол на Луис Суарес и два на Ян Фертонген. Аякс събра 7 точки точки след четвъртия кръг, с три по-малко от временния лидер Грьонинген и на две от ПСВ Айндховен.

ПСВ Айндховен заема второто място за момента, след като миналогодишните шампиони се наложиха с 1:0 над последния Волендам с гол на Стийн Вуйтенс в 73-та минута.