Един от най-уважаваните съвременни треньори обяви края на знаменитата си кариера с края на настоящия сезон. Това е холандският ветеран Дик Адвокаат, който все още е начело на турския гранд Фенербахче. 

През септември тази година той ще навърши 70 години и е решил, че вече е време да се оттегли и да си гледа старините. Преди това обаче се надява да постигне целите си с гранда от Истанбул. 

"Фенерите" в момента са четвърти в класирането на турския шампионат и има голяма вероятност да изпуснат мястото си в Европа, ако не подобрят резултатите си до края на сезона. Всъщност, Адвокаат обяви решението си след загубата от Коняспор на Димитър Рангелов с 2:3 в петък вечерта. 

"Най-накрая ще се пенсионирам. Напускам Турция в края на сезона и се оттеглям. Не ме интересува, че обявявам решението си по-рано, то е официално", сподели Адвокаат пред медиите след двубоя. 

Той постигна най-големите си успехи като треньор с ПСВ и Зенит, като спечели всичко в Холандия и Русия, а с тима от Санкт Петербург триумфира и с трофея от Лига Европа. Печелил е всичко и в Шотландия с Рейнджърс.