Треньорът Дик Адвокаат напусна поста помощник в холандския национален отбор и ще поеме работата в турския Фенербахче, оставяйки Дани Блинд само няколко месеца след назначението си.

Решението му да си тръгне от поста беше прието доста хладно от ръководството на холандската федерация (КНВБ), които посочиха в съобщението си, че просто Адвокаат отива да работи някъде другаде.

Но 68-годишният Адвокаат обяви сам в интервю за радио НОС, че ще работи в турския гранд Фенербахче.

"Щастлив съм да работя в такъв голям клуб в Турция. На моите години това е едно невероятно предизвикателство, коментира Адвокаат.

"Шокиран съм и разочарован. Техническият директор на националния отбор Ханс ван Брьокелен също не знаеше и много се изненада, неприятно разбира се, обясни Дани Блинд.

Холандците не се класираха на Евро 2016, така че мястото им на Световното в Русия е задължително, добави Блинд. Холандия е съперник на България в започващата през есента квалификация, където са още отборите на Франция, Швеция, Беларус и Люксембург.

"Когато миналата година взехме Дик в екипа, оставах с убеждението, че имаме дългосрочни цели заедно. Но както и да е, гледаме към мачовете с Гърция и Швеция, добави треньорът./БТА