Защитникът на уругвайския национален отбор по футбол Диего Годин призова Футболната конфедерация на Южна Америка да наложи възможно най-сурова санкция на Гонсало Хара от Чили. Защитникът имаше ключова роля при успеха с 1:0 над урусите, като със скандално действие провокира Единсон Кавани, който го плесна в отговор и бе изгонен от съдията Сандро Ричи.

„Мачът беше много тежък, а ние си тръгваме безпомощни и изпълнени с гняв заради начина, по който загубихме. Трябва да се гордеем с положените усилия, но причините за отпадането са очевидни“, каза Годин.

„Реферът без съмнение повлия върху крайния изход на срещата с решението да изгони Кавани, а после и Фусиле. Иска ми се да знам как щеше да се развие мачът, ако бяхме останали 11 срещу 11. Това е футболът – отпадаш и трябва да приемеш загубата. Много ни боли, но ще напуснем с високо вдигнати глави.“

„Гонсало Хара си позволи повече от вербална провокация. Смущаващо е това, което направи с пръста си. Всички знаем за какво става дума и няма нужда да коментираме. Видяхте какво се случи. Еди не го удря, просто искаше да го отдели от себе си. Затова си сложи ръката върху лицето му. Реферът обаче наду свирката. Надавям се федерацията да действа толкова строго, колкото ФИФА постъпи с Луис Суарес. Ще бъда много учуден, ако случаят се размине без никкави санкции“, добави играчът на Атлетико Мадрид.