Райън Гигс призна, че се интересува от възможността да поеме националния отбор на Уелс в даден момент.

Настоящият селекционер Джон Тошак се очаква в най-скоро време да обяви оставката си, след шест години начело на тима. Специалистът сподели, че ще остане в отбора, докато от Футболната Асоциация намерят негов заместник. Самият Тошак посочи за такъв Гигс.

Ветеранът на Манчестър Юнайтед се отказа от международната си кариера през 2007 година. Гигс призна днес, че би било доста трудно да съчетае отговорностите си като играч на „червените дяволи” и евентуален селекционер на Уелс.

Кариерата на 36-годишния Гигс може да наближава своя край, но той все още е с основа роля на „Олд Трафорд” .

Въпреки това, футболистът каза, че ще е като сбъдната мечта за него, ако поеме представителния тим на родината си някой ден.

„Според мен, най-голямото предизвикателство, ако се пуснеш в треньорската работа, е да водиш националния отбор на страната си. В момента обаче за мен би било доста трудно, тъй като имам отговорности като футболист”, коментира Гигс пред „Daily Telegraph”.

„В това отношение обаче Марк Хюз винаги ми служи за пример. В единия момент, той играе за Уелс и във Висшата лига за Блекбърн, в следващия води страната си. Хюз никога го бе планирал така”, добави още съотборникът на Димитър Бербатов.

България и Уелс излизат един срещу в евроквалификация на 8 октомври.