Приключи вътрешното разследване, проведено от Германския футболен съюз (ГФС), заради обвиненията в корупция за получаването на Мондиал 2006. Те бяха отправени към организационния комитет в Германия в навечерието на скандала във ФИФА, който коства главите на огромна част от ръководителите на централата. 

Обвиненията към германците бяха, че са дали нерегламентирани около 7 млн. евро, които са послужили като подкуп за водещи лица, които имат право на вот при гласуването. Но след разследването, от ГФС не са открили никакви нередности. 

"Днес получихме резултатите от приключилото вътрешно разследване, свързано с обвиненията за нарушения при получаване на домакинството на Световното първенство през 2006 г. Всички данни сочат, че няма никакви доказателства за нередности."

"Установихме, че през април 2005 г. има платена вноска от 6.7 млн. евро към ФИФА и е вероятно тези пари да не са били използвани от Световната футболна централа по предназначение. Но това няма нищо общо с процедурата по кандидатстване за първенството, защото домакинството е получено пет години по-рано", пише в съобщение на сайта на ГФС.