Известният в близкото минало полузащитник на Милан и на  италианския национален отбор по футбол Дженаро Гатузо напусна  поста старши треньор на гръцкия ОФИ, съобщи "Футбол Италия".  

Гатузо, световен шампион от Мондиал 2006, искаше да напусне  отбора още през октомври, но промени своето решение след  разговор със запалянковците. По думите на 36-годишния италианец, причина за напускането му е тежкото финансово положение на  клуба. ОФИ има дългове към кредитори, а играчите не получават  заплати.  

"Много съжалявам и съчувствам на народа на Крит, който не е  заслужил това, каза Дженаро Гатузо, цитиран от "Футбол Италия".  Аз се сражавах за ОФИ, в това число и в икономическия смисъл. Аз не само не получавах цялата си заплата, но и плащах от  собствения си джоб, за да покрия разходите на клуба. За  съжаление дори и аз трябваше да се предам. Не е по моите сили да реша ситуацията. Ако бях останал, нямайки никакъв шанс да  избегна корпоративната и спортната катастрофа, щеше да бъде  недостойно и неуважително към народа на Крит", заяви Гатузо. /БТА