Старши треньорът на ОФИ Крит Дженаро Гатузо даде култова пресконференция, след победата над Атромитос с 1:0.

Първоначално Гатузо опитваше да запази добър тон, и говореше на италиански, а преводачът до него, с доста респектиращ вид, превеждаше.

В един момент обаче нещата започнаха да се оплитат, заедно с повишаването на тона.

Гатузо превключи на английски на третата минута от пресконференцията.

"Аз работя по 12-15 часа на ден. Понякога печелим, понякога губим, но никой няма право да пипа играчите ми. Аз само имам право да го правя. Глупости!" заяви

Гатузо, и натърти на гръцки думата.

След това той отново омеша езиците, в емоционалния изблик.

Още от излиянията на Гатузо:

"ОФИ не е Реал Мадрид, не е Барселона. ОФИ е малък отбор, и има своите проблеми, затова искам от моите играчи да играят с топки. Лесно е да напусна. Не - аз оставам тук! Една година тук се равнява на десет години в друг отбор! Не мисля да сядам и да рева, че нямаме пари."

"Играчите нямали пари. Много отбори нямат пари. Четох даже, че нямало да играят, защото не получавали пари. F*ck off - не е истина. Отстраних двама, защото не уважавата правилата. Не ме интересува дали са местни или не. Аз работя по 12 часа, всички в този клуб работим много, и никой не си позволява такива неща. В моя живот никой не ми е подарявал нищо. И аз не правя подаръци на играчите си. Спрете се. Загубихме два месеца да обсъждаме този или онзи. Имам диплома за треньор, и понякога може да съм добър, понякога може да съм боклук. Но правилата са важни за мен."

"Всеки ден глупости. И за какво?! Вратата ми е отворена, и за медиите, и за феновете, да говорят с мен. Извинявам се за тона си. Но спрете се. Искам да говоря за футбол. Правите проблем от нищото."

"Докато от клуба не ми кажат да си ходя, оставам! Защото тези играчи дават сърцата си за мен, и аз давам моето за тях. Имам достатъчно пари, ако не ми плащате - няма проблем. Но няма как аз да плащам на играчите. Аз съм тук, за да се развивам в кариерата си, това е."