Бившият играч на ЦСКА Ибрахима Гай заяви за Гонг: „Един ден ще се върна в ЦСКА, за да завърша кариерата си. Ще се върна в България, на Армията. Не мога да забравя „червените” фенове и клуба. Ще се върна не заради мен, а заради публиката, с която се обичаме”.

Настоящият защитник на Цървена звезда не скри и уважението си към Стойчо Младенов, който му беше треньор по време на дългогодишния му престой в ЦСКА: „Обичам Стойчо! Чуваме се от време на време с него. Беше ми як треньор, добър човек и приятел. Той иска да се върна, но имам договор за още 1 година със Звезда. Но някой ден, било по-близо или по-късно. Веднага след Белград или след като поиграя и за друг отбор . . . Не мога да забравя ЦСКА, пет години бях щастлив в България. Чувствах се като у дома. В момента червеното е любимият ми цвят, и тук носа червено-бял екип”.

Ибрахима Гай продължава да говори добре български език, въпреки че го смесва непрекъсната със сръбски думи. „Не съм забравил българския. С малко концентрация не правя грешки, но често смесвам двата езика. Ще се върна в София и отново ще говоря перфектно” обеща сенегалецът.

Снощи той бе титуляр за „звездашите” при домакинската загуба от Байерн Мюнхен с 2:3 на „Мала Маракана”. „Беше тежко. Можехме да победим или поне да завършим наравно, но последните 5 минути и секунди ни лишиха от тази възможност. Нямахме късмет. Така е във футбола, ако Бог не ти даде, няма как да биеш. При първия гол за немците можех да спа топката, но шута бе силен и не стана. Имаме още три мача в групата. Ако играем както трябва, ще продължим в следващата фаза. Вдигаме главите, отиваме в Гърция да бием и вземем хубав резултат от Арис, след това бием у дома Болтън. Трябва ни късмет, Бог да е с нас. И не на последно място всеки мач, всяка тренировка, всяка минута и секунда да се раздаваш. Да риташ със сърце на терена. И в ЦСКА, и в Цървена звезда, всеки един мач аз играя така” коментира защитникът, който в Сърбия играе с №21 и на фланелката му пише Ibrahim.

Ибрахима Гай разкри първо пред Гонг, че през февруари чака второ дете – син. По време на интервюто на сенегалеца пригласяше първородната му дъщеричка Мария. „Февруари ще имаме и син със съпругата ми Адя. Само семейството ме интересува, нищо друго. Мария е кръстена на една от сестрите ми и е много сладка. Тя ме прави добър и щастлив. Трябва да работя много, за да имам повече деца. Семейството е винаги до мен в Белград. Всеки ден си играя с Мария, говоря със съпругата ми. Малката ходи на мачовете и непрекъснато иска да слиза при мен на терена” сподели Гай.

Съпругата му Адя потвърди пред Гонг, че двамата се чувстват отлично в Белград. „Градът е много хубав. Феновете тук го обожават. Всеки ден, преди и след всяка тренировка го чакат да се снимат с него, да му вземат автографи. Мария също се радва и е щастлива тук” каза жената на Гай.

За пореден път Ибрахима Гай не скри отношението си към сръбската публика и привърженици на Звезда и Партизан: „Разпознават ме на улицата. Мен ме интересуват единствено „звездашите”, другите – не. Има проблеми само като играем с Партизан. Боли ме к…. за гробарите! Обичам тези, които мен ме обичат!” завърши бившият защитник на ЦСКА от Белград.