През уикенда феновете на футбола ще видят дебюта на шампионатите на Русия и Китай в спортните канали на Мтел. Гуанджоу Фули и Тианджин Куанджиян ще поставят началото на двубоите от Китайската суперлига в събота от 9:30 сутринта по Mtel Sport 2. Гостите от Тианджин, които през миналия сезон спечелиха титлата във втория ешелон, влизат в елита с амбиции за добро представяне. Надеждите на новаците са свързани с привличането на белгийския национал Аксел Витсел от Зенит и на бразилеца Алешандре Пато от Виляреал, като от вчера компания им прави и Жуниор Мораеш, който преди време игра за родния ЦСКА. На следващия ден отново на живо по Mtel Sport 2, Шанхай Шенхуа с Карлос Тевес и Обафеми Мартинс в редиците си, ще посрещне Джиангсу Сунинг. Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 13:35 часа.

Великата футболна стена!

Mtel Sport 2 ще излъчи на живо и изявите на българския национал Георги Миланов и неговия ЦСКА Москва, които излизат в дербито на кръга в руския елит срещу Зенит Санкт Петербург. Съботният двубой, противопоставящ третия срещу втория в таблицата, започва в 15:30 часа. При победа домакините ще се изравнят със Зенит по точки в класирането.

Mtel Sport 1 ще излъчи три тенис финала през уикенда от сериите ATP 500. В събота зрителите ще могат да видят мачът за титлата на Откритото първенство на Дубай – началото е в 17:00 часа. В ранните часове на неделния ден каналът ще предава последователно финалите на сингъл и на двойки от ATP турнира в Акапулко. Сблъсъците стартират в 5:00 и в 7:00 часа сутринта.

Три са футболните срещи от холандското първенство, които Mtel Sport 1 ще следи директно през почивните дни, като в една от тях ще има и българско присъствие. ПСВ и Рода ще излязат на „Филипс стейдиъм” от 20:45 часа в събота, а от края на януари част от състава на гостите е и Симеон Райков. В ранния мач в неделя Спарта Ротердам ще приеме лидерът Фейенорд от 13:30 часа, а от 15:30 часа играят Грьонинген и Аякс.

Програмата на спортните канали на Мтел излъчва богато разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно.