Футболистката от националния отбор на Франция за жени Мелвин Малар реализира най-бързия гол на Европейското първенство при равенството 1:1 с отбора на Исландия в двубой от група D на шампионата в Англия. 
 
Тя се нуждаеше само от 43 секунди, за да открие резултата за французойките. Съперникът изравни в 12-ата минута на добавеното време на срещата след точно изпълнена дузпа от Дагни Бринярсдотир. На два пъти футболистките на Франция вкараха топката във вратата на Исландия, но след консултация със системата за видеоарбитраж (ВАР) попаденията не бяха зачетени. С равенството Франция прекъсна победната си серия от 16 мача и не успя да изравни рекорда от 17 поредни победи, поставен между август 2011 и юли 2012 година.
 
Тимът на Франция вече си бе осигурил място в елиминациите и приключи груповата фаза със 7 точки след две победи и едно равенство. Съставът на Исландия отпадна, въпреки че завърши без загуба в групата. Исландките се наредиха трети с 3 точки след три равенства.
 
Второто място зае отборът на Белгия с 4 точки от 1 победа, 1 равенство и 1 загуба след като надигра Италия с 1:0 в последния си двубой от първата фаза. Победният гол за белгийките бе дело на Тине Де Кайни в 49-ата минута. Италианките завършиха на последното, четвърто място в група D с 1 точка в актива си, записвайки равен и две поражения.
 
На четвъртфиналите на Евро 2022 по футбол за жени Франция ще се изправи срещу Нидерландия, а Белгия ще има за съперник Швеция. Другите два четвъртфинала са Англия – Испания и Германия – Австрия.