Португалският треньор на Шахтьор Донецк Пауло Фонсека смята, че неговият отбор е играл по-добре от Рома, но победата бе за италианците с 1:0. 

"Само големите отбори са способни на това, което направихме ние. Разочарован съм от резултата, но няма как да не бъда щастлив от характера, който демонстрирахме", коментира Фонсека.

"Направихме една чудесна кампания в Шампионската лига, спечелихме всичките си четири домакински мача. Побеждавахме велики съперници и нашите фенове имат поводи да се гордеят. Ние бяхме много по-добри от Рома, но една грешка ни костваше всичко", заяви още Пауло Фонсека.

"Няма какво да коментираме сега кое е справедливо и кое не е. Ние просто трябваше да приключим всичко още в първия мач- да спечелим с по-голям резултат и нещата щяха да си бъдат на място. Самият факт, че играхме 11 минути с 10 души и накрая владеенето на топката беше 60 процента за нас, трябва да ви говори кой отбор е бил по-добър. И днес играхме така, както и у дома- доминирахме и натискахме така, както го правим у дома. Да, можехме да бъдем още по-остри в атака, но Рома се защитаваше много дълбоко и нямаше такива пространства, на каквито биха били щастливи нашите нападатели", завърши Фонсека. /БТА