Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо коментира успеха с 1:0 над Шахтьор Донецк в реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Наставникът на „джалоросите” е повече от доволен от факта, че тимът му показа зъби и в крайна сметка се класира на четвъртфиналната фаза на турнира след общ резулта 2:2 и гол на чужд терен.

Един Джеко бе достатъчен на Рома

„Тимът ми игра изключително фокусирано тази вечер, макар и да не показа кой знае какви качества в последните 30-ина минути. Знаехме, че рано или късно, съперникът ще сгреши и ние ще успеем да се възползваме от това”, сподели Ди Франческо.

„Направихме доста грешки в първия двубой, които Шахтьор до голяма степен повтори в реванша. Нещото, което най-много ми хареса бе да гледката в съблекалнята след края на двубоя. Това бе победа, която бе постигната от истински мъже и заедно продължаваме напред”, допълни той.

Звездата на Рома: Вече сме сред най-добрите в Европа

„Ще ми се да продължа да мечтая с този отбор. Щастлив съм да видя толкова хора по трибуните да празнуват с нас, да преживяват заедно с нас всеки един момент. Ако се паднем с някой опонент с подобен темпарамент и подобна решителност, съм сигурен, че ще стигнем далеч”, завърши наставникът на „вълците”.