Руският защитник Дмитрий Айдов бе отстранен завинаги от футбола, съобщи Пресбол, цитирайки решение на ФИФА.
 
38-годишният играч повече няма да може да участва в никаква официална футболна дейност във всички страни по света. Отказва му се достъп до състезания и всякакви събития, организирани от ФИФА и местните федерации, както и до проекти, финансирани от националните правителства.
 
По време на крупно разследване на уговорени мачове в шампионата на Беларус бяха разкрити два случая с участието на Гомел, за който играеше Айдов. Той е единственият санкциониран от отбора.
 
Доказа се, че за мача с БАТЕ на 13 юни 2018 г. (0:3) е получил 12 хиляди долара, за да играе симулативно, а при загубата от Динамо Брест на 29 юни 2018 г. с 0:6 - 10 хиляди долара. И в двата случая посредник за получаването на парите бил бившият футболист Виктор Боровицки.
 
Айдов игра за Гомел през 2017 и 2018-а. Преди това той защитаваше цветовете на Арсенал Тула, Анжи, Торпедо Москва, Волга Нижни Новгород и Нижни Новгород. За последно защитникът бе в Локомотив НН.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.