Феновете ще могат да се върнат на стадионите в Нидерландия през следващия сезон, но само в ограничен брой и без тези на гостуващите отбори поради продължаващите ограничения, свързани с пандемията от коронавирус.

Нидерландската федерация заяви, че кметовете и полицията ще допускат само местните фенове, защото това ще улесни влизането и излизането от стадионите. Миналият сезон беше прекратен предсрочно, след като нидерландското правителство забрани спортните събития, дори и при затворени врати заради пандемията.

Новата кампания трябва да стартира на 12 септември със спазване на дистанция от 1.5 метра, с изключение на привържениците, които са непълнолетни и тези от едно домакинство.

От федерацията обявиха, че до 40% от капацитета на стадиона може да бъде запълнен при тази временна мярка, а целта е „да се играе възможно най-скоро пред пълни стадиони с всички фенове“ Засега не е намерено решение за друго ограничение – феновете нямат право да пеят, нито да празнуват головете, за да не разпространяват вируса. Федерацията се надява клубовете и феновете да се споразумеят по този въпрос.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.