Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който е присъствал вчера на тържественото откриване на новия стадион на отбора Галатасарай в Истанбул, е напуснал стадиона преди началото на футболния мач заради протест срещу него на фенове наотбора, съобщават турските вестници.

Новият стадион "Тюрк Телеком Арена", чието построяване еспонсорирано от турския мобилен оператор Тюрк Телеком, бе открит вчера с концерт, последван от приятелски мач между отборите на Галатасарай и холандския Аякс.

Според програмата премиерът Ердоган е трябвало да останеда гледа първото полувреме от мача и да произнесе реч. Заради протеста Ердоган е напуснал стадиона и е отменил речта си. Заедно с него са се оттеглили и придружаващите го министри.

Построяването на новия стадион на Галатасарай стана възможно, след като премиерът нареди строежът да бъде приключен след продължило години протакане, отбелазва турският сайт "Уърлдбулитин".

Президентът на Галатасарай Аднан Полат се е извинил на премиера и е обещал, че виновниците ще бъдат наказани.Ердоган е привърженик на съперника на Галатасарай - отбора Фенербахче.

Новият стадион има капацитет да поеме 52 467 зрители и има паркинг за 4 500 автомобила. На стадиона ще бъдат организирани не само мачове, но и концерти.