Нападателят на Фламенго 26-годишният Вагнер Лав организира своеобразен „бунт” срещу селекционера на националния отбор на Бразилия Карлос Дунга. Той изрази неодобрението си от действията на треньора. Наставникът не повика за Мондиал 2010 голяма част от звездите на местния футбол, сред които Адриано, Роналдиньо и самия Вагнер Лав. В състава обаче, личат имена на далеч по-млади играчи.

Към момента бразилските фенове, сред които и футболисти, събират подписи за отстраняването на Дунга. Подписката ще бъде предоставена в местната футболна федерация.

„Смятам, че решението на Дунга е напълно необяснимо. В националния има повикани млади и неопитни играчи”, сподели Адриано, който също не одобрява действията на старши треньора на Бразилия. Подобно е и мнението на Вагнер Лав, който също ще гледа мачовете от Мондиала по телевизията.

Има обаче и мнения, напълно на противоположното мнение на “антинационалния тим”. Според много специалисти, решението на Дунга може да се счита за напълно оправдано, тъй като в състава има и футболисти на водещи европейски клубове като Жулио Сезар, Даниел Алвеш, Дъглас Майкон, Кака, Баптища и други.