Фейенорд е все по-близо до титлата в Холандия. Грандът от Ротердам стигна до пълен обрат в един от най-тежките си мачове до края на сезона при гостуването на коравия тим на Хееренвеен. 

Близо час "червено-белите" губеха с 0:1, но успяха да сътворят необходимото, за да си тръгнат с трите точки и да затвърдят лидерската си позиция в класирането преди мача на преследвача Аякс. 

Иначе мачът започна равностойно, но с прекрасни контри на домакините от Хееренвеен. И те стигнаха до ранен аванс, благодарение на малко спорна дузпа. Тя беше реализирана от иранския таран Реза Гоочанеджад в 18-та минута. Иначе нарушението в случая беше на Мигел Нелом. 

Последваха интересни минути с доста пропуски пред двете врати, но все пак развръзката остана за второто полувреме. А точно малко преди да изтече час от началото на двубоя резултатът беше изравнен. 

В 57-та минута Йен Тоорнстра би слабо от наказателното поле, като ударът му се превърна в асистенция за дебнещия на голлинията Николай Йоргенсен. Нападателят се разписа от метър, оставен непокрит, и това беше един от най-лесните голове в кариерата му. 

Пълният обрат стана факт в 70-та минута. Тогава Стивън Бергхуис намери перфектно Тони Вилхена на около 25 метра от вратата. Той изстреля истински снаряд, който се оплете в мрежата и резултатът стана 2:1 за Фейенорд. 

Той се запази и до края на мача, което позволи на гранда от Ротердам да си тръгне с трите точки и да има вече 69 в актива си. Вторият Аякс е с 62 преди да изиграе мача си от 27-ия кръг, а третият ПСВ Айндховен е с 61. Хееренвеен е осми с 37 точки.