Селекционерът на турския национален отбор Фатих Терим беше бесен на играчите си след малко очакваното и изключително тежко поражение на старта на евроквалификациите от Исландия с 0:3. Турците бяха направо неузнаваеми в този двубой. 

Императора призна, че е бил притеснен преди началото на двубоя, че момчетата му не са готови за него. Той обаче се закани, че ще има сериозна чистка, ако се окаже, че е имало футболисти, които не са подходили сериозно. 

"Усещах преди мача, че не сме напълно готови. Но не искам да ползвам никакви оправдания, нямам право на това. Искам само да поздравя играчите на Исландия, защото те се справиха блестящо и бяха много по-добри от нас."

"По едно време даже имах чувството, че трябва да ни изгонят човек, за да се стреснем и да заиграем като хората. Не искам да виждам играчи в националния отбор, които подценяват мачовете и не се раздават."

"Нужда от такива футболисти в тима нямам и ще ги изгоня, ако това се повтори. За националния отбор на Турция трябва да се раздаваш 100%, иначе си аут от него", сподели Фатих Терим след двубоя. 

Турците се надяват най-после да се класират на голям форум, след като пропуснаха последните три. Сега и форматът на квалификациите им го позволява, но след такъв старт кампанията се очаква да е трудна.