Португалският Маритимо е новият отбор на най-богатия футболист в света Фаик Болкиа. 22-годишният полузащитник от Бруней и племенник на султана на страната остана без работа през юни, когато бе освободен ат  английския Лестър. 
 
Не е ясно каква ще е заплата на играча в Португалия, но сумата със сигурност ще е символична на фона на банковата му сметка, в която има близо 20 милиарда щатски долара. Въпреки огромното богатство близки до него да го определят като изключително скромен и работлив младеж.
 
Болкиа е роден в САЩ, а образованието си завършва в колежа в Брадфийлд (Англия). Капитан е на националния отбор на страната си, въпреки че има едва 6 мача и 1 гол.
 
 "Много съм доволен, че съм тук и взех това решение. Сигурен съм, че това е правилният клуб за мен и кариерата ми. Целта ми винаги е да давам най-доброто от себе си във всяка тренировка и във всяка игра, да се развивам и да помагам на отбора във всичко", бяха първите думи на новото попълнение на Маритимо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👉 Faiq Bolkiah ℹ️ 22 anos ⚽ Médio/ Extremo Bem-vindo ao Maior das Ilhas! 💚❤️ #CSMaritimo #FaiqBolkiah

A post shared by CS Marítimo (@csmaritimomadeira) on

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.