Бразилският защитник на турския Гьозтепе – Елитон дос Сантос, който пристигна от ЦСКА 1948 тази зима, трупа все повече позитиви в новия си отбор, който се е устремил към промоция. Медиите в Турция натъртват, че това е най-впечатляващото зимно попълнение на Станимир Стоилов.

28-годишният здравеняк до момента е записал 11 мача за Гьозтепе за първенство и купата на страната, в които е вкарал два гола.

"Гладиаторът на Гьозтепе Елитон е кошмар за нападатерите. Бранителят се адаптира в отбора за кратко време. Отличаващ се със сериозно телосложение, бразилецът допринесе значително за Гьоз-Гьоз", който се бори за място в Суперлигата, пише gazeteyenigun.com.tr.

Специално внимание му отделя и специализирания местен вестник Фотомач:  28-годишният футболист, който дойде от ЦСКА 1948 София в междинния трансферен период , привлече вниманието с представянето си за кратко време. Раздвижването в атаката също се дължи на него, тъй като сега с включванията си предлага още една опция при статичните положения. Отбраната е мнoго по-стабилна с включването на защитника от Страната на самбата. Те не са допускали гол от 27-и януари, когато завършиха 1:1 с Чорум Беледие". 

"Съдбата на отбора от Измир през този сезон се промени с назначаването на българския треньор Станимир Стоилов. Опитният треньор трансформира разбиранията на отбора за играта и характера му в нещо съвсем различно. Освен духа, който Стоилов внесе в отбора, сериозен принос за отбора имаха и играчите, които той привлече през паузата. Елитон е най-доброто зимно попълнение", допълва "Фотомач".

В последната си среща Гьозтепе отново не допусна гол, но завърши 0:0 като домакин на Кечиоренгюджу (Анкара). Въпреки това, те гледат уверено към Суперлигата, тъй като имат 56 точки. Чак на 9 след тях е Сакарияспор, а на върха е Ейюпспор с 64./БТА