Доминаторът в турнира за Купата на Африка Египет взе последната останала квота за четвъртфиналите в тазгодишното издание на състезанието. След като изпуснаха последните му няколко издания, сега арабите са във финалната осмица. 

Това стана след успех над вече осигурилия си класиране напред отбор на Гана с 1:0. Единственото попадение в този мач беше дело на звездата на Рома Мохамед Салах, който се разписа след само 11 минути игра. 

През целия мач ганайците така и не можаха да намерят отговор на това попадение и се примириха със загубата. А тя ги остави на второ място в групата с 6 точки, с една по-малко от египтяните, които ги изпревариха. 

Иначе, за да има изненада в тази група, Египет трябваше да загуби от Гана, а в същото време Мали да победи Уганда, при това с резултат, различен от 1:0. Но малийците се провалиха в това начинание и стигнаха само до 1:1 с аутсайдера. 

При това угандийците поведоха с 1:0 с попадение на Фарук Мия в 70-та минута, но Мали все пак стигна до равенството чрез Ив Бисума само три минута по-късно. Но повече попадения не паднаха и в този мач победител нямаше. 

Така станаха ясни вече и четирите четвъртфинални двойки в турнира. В отделните мачове ще се срещнат Буркина Фасо - Тунис, Египет - Мароко, Сенегал - Камерун и Демократична република Конго - Гана.