Дъщеричката на нападателя на Ливърпул Дирк Каут – Ноел – разсмя някои съотборници на татко си в националния отбор на Холандия, но и разсърди други на лагера на тима в Катвийк.

Русокоската едва дочака селекционерът на „лалетата” Марко Ван Бастен да обяви края на тренировката, за да се затича към баща си, пеейки силно песничка против Аякс. „Амстердам остана с празни ръце,” е припевът на въпросната мелодия, любима на феновете на ПСВ Айндховен. Зачекнатата тема е доста болезнена за играчите на Аякс, тъй като те отново не успяха да преборят „филипсите” за титлата.

Дирк Каут побърза да обясни, че не той е научил дъщеря си на този рефрен:„Всичко е заради Андре Ойер. Нашите семейства се бяха събрали в Англия, за да гледаме награждаването на ПСВ по телевизията. Тогава тя чу Ибрахим Афелай (халф на ПСВ) да пее тази песен. Сега видя Андре тук на тренировката и се сети за тази песничка.”

Селекционерът Марко Ван Бастен, който ще бъде и треньор на Аякс от новия сезон, също чу изпълнението на Ноел Каут. „За щастие следващата седмица ще сме на лагер в Хондерлоо. Това, за щастие, е далеч от семейството на Каут,” заяви през смях младият наставник.