Истинската легенда на котдивоарския футбол Дидие Дрогба официално сложи край на кариерата си за националния отбор на родината. Той обяви, че вече ще се концентрира само върху ангажиментите си на клубно ниво с Челси. 

"С огромно чувство на тъга искам да обявя, че повече няма да нося екипа на родината си. Последните 12 години бяха изпълнени с много емоции. От първата си повиквателна до последния си мач винаги съм се стремял да давам само най-доброто от себе си за Кот д'Ивоар."

"За мен беше невероятна гордост да съм капитан на този отбор в продължение на осем години и да помогна за поставянето му на световната футболна карта. Участвах на три Световни първенства и два пъти бях на финал в турнира за Купата на Африканските нации."

"Не мога да намеря достатъчно думи да благодаря на феновете, чиято подкрепа не спирах да усещам през всички тези години. Всичките ми голове, всичките ми мачове, всичките ми победи - те са за вас. Обичам ви, хора, обичам ви", написа емоционално Дрогба. 

Нападателят дебютира за родината си през септември 2002 г., а първия си гол отбеляза през февруари 2003 г. срещу Камерун. Той стана капитан на родината си през 2006 г. преди Световното. 

През кариерата си Дрогба има 104 мача и 65 попадения за родината си, а последните му изяви за "слоновете" бяха по време на Световното първенство през лятото в Бразилия.