Продължават спекулациите за трансфер на Алфредо Морелос. Бъдещето на колумбийската звезда на Рейнджърс остава неясно, като  според специалистите на острова нападателят прекарва последните си часове на „Айброкс“.

Все пак Морелос се очаква да е на разположение на мениджъра Стивън Джерард за съботното гостуване на Хамилтън. Националът на Колумбия не взе участие в предишния мач на „рейнджърите“ срещу Килмарнък, тъй като бе очакван трансфер в посока Франция.

 Сега голаджията е помолен лично от Джерард да остане концентриран, докато въпросът с него се реши окончателно. Легендата на Ливърпул възнамерява да използва своята голяма звезда, и разчита, че играчът ще покаже признателност и отдаденост към клуба дори и да играе последните си минути за шотландския гранд. Медиите в Шотландия твърдят, че ръководството на Рейнджърс е приело офертата на Лил, която е  на стойност 18000000 паунда.

От друга страна обаче французите привлякоха нападател и се подсилиха в предни позиции с бившия футболист на Гент Джонатан Дейвид.  До дни се очаква сагата с Алфредо Морелос да приключи, като поне на този етап звездата остава в Шотландия, било то и само още за един мач.