Украинският Днипро е единственият източноевропейски отбор от трите четвъртфиналиста от тази част на Стария континент, който се класира за предпоследния етап на Лига Европа. Това стана след минимална победа с 1:0 над белгийския Брюж. 

В герой за тима си се превърна Йевгений Шахов, който реализира единственото попадение чак в 83-та минута. Така след нулевото равенство на "Крал Бодуен" преди седмица, украинците се радват. 

В интерес на истината, тимът от Днепропетровск заслужаваше успеха и го преследваше през целия мач. Белгийците, въпреки че имаха своите шансове, така и не отправиха точен удар в очертанията на вратата и заслужават съдбата си. 

Иначе преди почивката неточните удари за Брюж отправиха Тими Симонс и Хосе Искиердо. Гостите бяха по-активни в началото, но така и не успяха да оползотворят възможностите, които се откриха пред тях. 

Първият 100-процентов шанс се откри за играчите на Днипро в 32-та минута. Тогава Йевхен Коноплянка изведе по страхотен начин Йевхен Селезньов, чийто удар с глава мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Точно преди почивката и Евгений Черебячко се ориентира най-добре в наказателното поле при един корнер и се извиси над защитата на Брюж, но изстрелът му мина малко над вратата и не се превърна в гол. 

След почивката домакините продължиха да са по-активни, а над всички беше вездесъщият Коноплянка. Украинският национал беше близо до гола в 49-та минута, когато ударът му мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Малко след това пък гол на украинците беше отменен заради засада, като топката в мрежата в 58-та минута вкара Селезньов, но реферът прецени, че това попадение не е било по правилата. 

Коноплянка можеше да открие резултата и в 67-та минута, когато след самостоятелен пробив се озова на страхотна позиция пред вратаря Матю Райън, но стражът прояви страхотен рефлекс и изби удара му. 

Този натиск на Днипро нямаше как да не даде резултат. Това стана в 83-та минута, когато падна и единственият гол. Тогава Руслан Ротан изведе страхотно Шахов, той преодоля един защитник със страхотен финт и прати топката неспасяемо в горната част на вратата за 1:0. 

До края единствено Лоренс де Бок имаше шанс да изравни за Брюж, но вратарят на Днипро Денис Бойко беше безпогрешен и така статуквото се запази в полза на украинците, които за първи път в историята си се класираха за полуфинал в европейски клубен турнир.