Отборите на Брюж и Днипро не решиха нищо в първия си мач от четвъртфиналите в Лига Европа в Белгия и оставиха цялата интрига за реванша в Днепропетровск следващата седмица. Те приключиха при нулево равенство на "Крал Бодуен". 

Мачът предложи много битка, напрежение, физически сблъсъци и изстрели от далечно разстояние, които обаче не доведоха до нищо по-различно от това, вратарите да опазят мрежите си сухи. Все пак гостите могат да съжаляват повече за изпуснатия успех, защото имаха повече шансове, но вратарят Матю Райън спаси домакините. 

Преди почивката чистите положения бяха твърде малко. Тими Симонс и Лиор Рефаелов опитаха да затруднят стража на украинците в началото, но опитите им бяха прекалено слаби, за да има реална опасност за стража на противника. 

Валери Федрочук и Руслан Ротан от своя страна опитаха да отбележат за Днипро преди почивката, но и те не можаха да се похвалят с особена акуратност пред противниковата врата, което запази и статуквото. 

Най-чистото положение през първите 45 минути се откри пред Хосе Искиердо от състава на Брюж. В 27-та минута той се освободи по страхотен начин и можеше да открие, но мощният му изстрел беше спасен от вратаря на Днипро. В крайна сметка до почивката гол не падна. 

Брюж - Днипро

източник: БГНЕС

След почивката поведението на двата отбора не се промени особено. Те продължиха да водят предимно битка по терена, а шансовете пред двамата вратари не бяха особено много и особено чисти. 

Най-хубавата ситуация след почивката се откри Дейви де Фаув от състава на Брюж, но неговият мощен удар с глава след корнер мина само на няколко сантиметра встрани от вратата, въпреки че беше надскочил цялата защита на противника. 

Том де Сутер и Хосе Искиердо опитаха да затруднят стража на Днипро, но без особен успех. Руслан Ротан, Йевхен Коноплянка и Яба Канкава имаха своите шансове за гостите от Украйна, но и те не се отличиха с акуратност, въпреки че положенията им бяха далеч-далеч по-чисти, а стражът на Брюж Матю Райън се отличи с няколко страхотни спасявания в заключителните минути. 

Така двубоят приключи при нулево равенство и в крайна сметка двата тима ще трябва да решат всичко на реванша в Днепропетровск след точно 168 часа.