В ужасяващо състояние на терена ще трябва да определят победител помежду си отборите на Динамо Киев и Евертън в битката на стадион "Олимпийски" в украинската столица. Игрището е в просто потресаващ вид, а мениджърът на гостите от Англия Роберто Мартинес го определи като "срамно". 

В Украйна не закъсняха и сравненията с добре познатия у нас термин "картофена нива". А заради вида на съоръжението, "карамелите" бяха помолени да се подготвят на... лекоатлетическата писта отстрани. 

По този начин домакините искат да запазят поне в някаква степен тревната настилка за мача в четвъртък вечерта. Но това занимание на практика оставя мърсисайдци без никаква възможност дори поне да стъпят на терена преди двубоя. 

"Това е истински срам! Положението е буквално срамно с тази настилка. Но ние трябва да се съобразим с това и да играем на какъвто и да е терен. Състоянието му ще се отрази не само на нас, а и на съперника."

"Но все пак е наистина срамно, защото ние сме техничен отбор, който обича да играе с топката. Но и домакините са такива и имат нужда също от добра настилка, за да разкрият качествата си. За съжаление обаче няма какво да направим", сподели Мартинес в навечерието на двубоя.