Отборът на Евертън постигна победа с 3:0 над Нюкасъл в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Тимът на „свраките“ игра повече от половин час с човек по-малко, след като защитникът Фабрисио Колочини получи червен картон.

След успеха си днес, „карамелите“ събраха актив от 31 точки и заемат 14-ото място във Висшата лига. Нюкасъл остана 11-ти, като разликата между двата тима в класирането е четири точки.

Първата възможност в мача дойде още в третата минута, когато гостите имаха прекрасна възможност да поведа. Йоан Гуфран и Майк Уилямсън имаха чудесен шанс, но бяха разколебани от стража на домакините.

Резултатът в двубоя бе открит в 18-ата минута след прекрасен изстрел на Джеймс Макарти. Той получи топката в центъра на терена, напредна добре и след удар от около 20 метра успя да прати топката в мрежата за 1:0.

Второто полувреме отново започна по-силно за гостите. Райън Тейлър стреля опасно от фаул, но и този път Тим Хауърд бе на мястото си и отрази по блестящ начин.

В 55-ата минута Йоан Гуфран направи фрапантна грешка в наказателното си поле, извършвайки грубо нарушение за дузпа. Ломелу Лукаку застана зад топката и направи 2:0 в полза на „карамелите“.

Само три минути по-късно Колочини от състава на „свраките“ получи директен червен картон и трябваше преждевременно да напусне терена. Численото предимство сериозно наклони везните в полза на Евертън, които до края на срещата нямаха сериозни проблеми.

В заключителните секунди на двубоя Рос Баркли също записа името си сред голмайсторите, за да оформи крайното 3:0 в полза на домакините от Евертън.