Даниеле Де Роси официално се отказа от футбола. Световният шампион от 2006 година обяви на специална пресконференция, че прекратява славната си кариера.

"Напускам Бока Хуниорс. Връщам се в Рим, защото дъщеря ми ми липсва. Моето сърце е там, но тук остава част от него", заяви Де Роси.

"Аз съм на 36 години и чувствам нуждата да бъда близо до семейството си. Не съм имал проблем с новото ръководство на Бока. Напротив, то се опита да остана в клуба. Но трябва да бъда близо до моята дъщеря, която е в Рим. Тя ми липсва много, но няма сериозен проблем. Връщам се зарради нея", добави още италианецът.

Според медиите в Аржентина проблем с 5-годишната му дъщеричка е причината Де Роси да спре с футбола и да се прибере в родния Рим.

По тази причина той не замина на лагер с Бока Хуниорс и скоро ще отлети към Европа.

Веднага след обявяването на новината заваляха публикации, които подкрепиха решението на славния ветеран. Бившият му треньор Клаудио Раниери написа: "Най-правилното решение".

А съотборникът му при "римските вълци" Раджа Наинголан публикува: "Сега трябва да започнеш като треньор, защото ще си най-добрия".

Веднага тифозите на Рома приветстваха завръщането на големия си капитан в Рим.