Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа и защитникът на Челси Давид Луис останаха съкрушени от новината за самолетната катастрофа, в която са заубили свои бивши съотборници.

Двамата се присъединиха към съболезнованията, които близките на загиналите получават от целия свят, но обърнаха специално внимание на двама от футболистите, които са били на борда на самолета.

Де Хеа остана шокиран от смъртта на бившия му съотборник в Атлетико Мадрид Клебер Сантана, с когото е споделял едно шкафче в съблекалнята на тима.

Сантана беше капитан на Шапекоензе, който се беше запътил към Меделин за финала на Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал.

Бразилецът имаше престой под наем в Атлетико Мадрид и Реал Майорка.

"Дълбоко съкрушен съм от самолетната катастрофа. Споделях шкафче с Клебер Сантана и е трудно да опиша как се чувствам. Огромна прегръдка за засегнатите.", написа Де Хеа.

Давид Луис пък е играл рамо до рамо с Артур Мая, който също загина в трагедията. Двамата са били съотборници като юноши в тима на Витория.

"Някога имах удоволствието да се запозная с теб и те приемах като по-малък брат. След това загубихме контакт и всеки тръгна по пътя си, а днес се събуждам и виждам, че вече не си сред нас, с новина, която разби сърцето на целия свят. Не мога да повярвам. Нека господ бъде с твоето семейство и приятели, както и с всички засегнати от трагедията." написа той под снимка от детството на Мая.

Вижте всичко за трагедията:

Бивш шампион с ЦСКА загина в самолетната катастрофа
Да си спомним за Филипе Машадо
Вратарят Данило почина в болница
Атлетико иска да дадат титлата на Шапекоензе
Промяна в транспортните планове на Шапекоензе довела до фаталния край
Машадо през 2007: Баба ми е българка
ЦСКА поднесе съболезнования към семейството на Машадо
20-те бразилски журналисти, които загубиха живота си в катастрофата
Пълен шок за играчите на Шапекоензе, останали в Бразилия
Играчите, които са били на борда на разбилия се самолет