Бившият халф на Локомотив Пловдив Даксон даде интервю пред сайта на Васко да Гама, клубът с който смени „смърфовете“. В края на материала, с който го презентират като играч ва бразилския гранд, Даксон Да Силва показва, че не е забравил българския език.

„Когато научих за тази възможност първо говорих с моето семейство, тогава бях в България. Веднага решихме да дойдем тук. Подписах хубав договор тук, което ми дава сигурност. Там се чувствах добре, всички се отнасяха добре с мен. Бях пет години в България, дори бях пред натурализиране. Това също беше добра възможност, но предпочетох да се върна в Бразилия. Истината е, че много исках да дойда точно във Васко да Гама. Аз предпочитам офанзивната игра, такава ми е характеристиката, харесва ми и да бележа голове. Много съм мотивиран, искам да работя здраво на всяка тренировка. Тренирам два месеца и чакам своя шанс. Благодаря на Господ, че нямам проблеми. Спокоен съм, а това е много важно. За да нося фланелката на Васко да Гама трябва да полагам много труд. В България понякога бях сам, но като цяло имам хубави спомени“, отбелязва полузащитникът, който беше любимец на феновете на Локомотив Пловдив.

В края на интервюто си Даксон демонстрира и добри познания на български език. Той заяви на повече от приличен български: „Здравейте фенове на Васко да Гама, вие сте най-големите фенове в Бразилия“.