Полузащитникът Елиът Гронден, когото очакваха в ЦСКА през тази седмица, е първото ново попълнение за Рапид Букурещ, твърдят румънските медии. Футболистът с конгоански произход, който има три мача за младежкия национален отбор на Франция, ще се присъедини съвсем скоро към новите си съотборници.

„За повечето детайли вече имаме договорка. Следващата седмица ще пътуваме до Букурещ, където ще уточним всичко останало. Имахме оферта и от България, от ЦСКА, но подписахме с Рапид. Всичко стана много бързо,” заяви агентът на Гронден Гад Коен пред сайта rapidisti.ro.

Президентът на Рапид Йон Табан също потвърди, че има преговори и до дни ще бъде финализирана сделката: „Преговорите са в напреднала фаза, наистина е вероятно той да дойде при нас, но нека не говорим, преди да сме приключили всичко. Агентът на футболиста все още трябва да ни прати документация. Очакваме я до утре.”

Гронден е свободен агент, след като през месец септември бе разтрогнат договора му с Олимпик Марсилия и трябва единствено да бъдат договорени личните му условия.