ЦСКА Москва спечели важния си мач с Арсенал Тула в борбата за квота в Шампионската лига за новия сезон. Тимът от столицата надделя без особени затруднения с 3:0 на свой терен и изглежда ще опази втората позиция.

Този мач трябваше да е "българско" дерби, защото в тези отбори се подвизават трима българи. Но нито един от тях не изигра цял мач. Георги Миланов беше неизползвана резерва за московчани, а Иван Иванов за Арсенал. 

Единствен Михаил Александров започна като титуляр за гостите и остана на терена до 86-та минута, когато беше заменен от Анри Хагуш. Той обаче не можа да помогне загубата да бъде избегната. 

Още преди почивката беше ясно какво ще се случи. В 31-та минута ЦСКА откри резултата чрез Бибрас Натхо, който беше точен от дузпа. А 10 минути след това Фьодор Чалов направи 2:0 и всичко приключи. 

В 53-та минута резултатът беше оформен отново от Чалов, който се разписа след асистенция на Георги Шенников. Малко след това Михаил Александров създаде страхотна възможност за Кирил Комбаров, но той не нацели вратата. 

Така ЦСКА Москва взе победата и с 56 точки е на втората позиция, с четири пред преследвача Зенит Санкт Петербург. Арсенал Тула остава предпоследен с 24 точки и засега е в зоната на изпадащите.