Българският национал Михаил Александров изигра цял мач за своя Арсенал Тула при важната победа над Криля Советов у дома в битката между двата тима от 25-ия кръг. Неговият тим надделя с 2:0. 

Другият български футболист Иван Иванов започна мача на пейката, но така и не намери място на терена. Въпреки неговото отсъствие обаче Арсенал се справи и не допусна гол, за да се поздрави с трите точки. 

Домакините откриха резултата в 31-та минута, когато грузинецът Гия Григалава се разписа след точен пас на Никита Бурмистров. Този резултат се запази и до края на първото полувреме. 

В самия край на двубоя Арсенал си подпечата успеха. В 80-та минута Игор Горбатенко намери перфектно аржентинеца Федерико Расик и той оформи крайното 2:0, за да подсигури трите точки на тима си. 

С този актив Арсенал изпревари днешния си съперник в класирането и излезе от зоната на изпадащите с 21 точки. С толкова е и Криля Советов, но вече е под чертата, а тимът от Тула е в зоната на плейаутите. 

Българско участие можеше да има и в друг мач от кръга в Русия. В него претендентът за титлата ЦСКА Москва беше символичен домакин в дербито на столицата с Локомотив. За "червено-сините" цял мач на пейката изкара националът Георги Миланов и не се появи в игра. 

Това не попречи на ЦСКА да размаже "железничарите" с 4:0, като всичко беше ясно още преди почивката, когато резултатът вече беше 3:0. С този успех тимът на Миланов излезе втори с 50 точки, на седем зад лидера Спартак Москва. Локомотив остава седми с 37 точки.