Хавиер Ернандес вкара шестия си гол в Голд къп и класира Мексико на полуфинал след победа с 2:1 над Гватемала. За място на финала мексиканците ще играят срещу отбора на Хондурас, който победи с 4:2 Коста Рика след изпълнение на дузпи.

Отборът на Мексико, който защитава титлата си от турнира на нациите от зона КОНКАКАФ, се нуждаеше от два гола през второто полувреме за победата, след като капитанът Карлос Руис изведе гостите напред в резултата в 5-та минута. Резервата Алдо де Нигрис изравни за Мексико при разбъркване в наказателното поле на Коста Рика в началото на втората част, а звездата на Манчестър Юнайтед оформи крайното 2:1 в 66-та минута.

„Този мексикански отбор има солидна основа. Играчите знаят как да преодолеят всяко затруднение на терена. Бяхме сигурни, че ще обърнем резултата и успяхме да го направим. Готови сме за полуфинала, въпреки многото отсъстващи”, заяви мексиканският национален селекционер Хосе Мануел де ла Торе.

Другата полуфинална двойка ще бъде определена по-късно днес.Ямайка и САЩ ще излязат в първи четвъртфинал в края на неделния ден, а късно през нощта играят Панама и Ел Салвадор.