Престоят на Алешандре Пато в Челси може да се окаже най-голямото разочарование в кариерата на бразилеца. Той се очаква да бъде върнат в родината си още преди да дебютира за "сините". 

Това твърди бразилският журналист Жоао Карлос Асумпсао, който е близък приятел на футболиста. Според него, още в средата на април нападателят може да бъде върнат на клуба, който държи трансферните му права - Коринтианс. 

Именно от този отбор той премина под наем на "Стамфорд Бридж" до края на сезона. Но с идването си в Лондон Пато разочарова всички, като се оказа, че е прекалено дебел и не може да издържи физически на темпото на Висшата лига 

В последните месеци той продължава да се труди отделно от останалите, да топи мазнини и да се опита да върне формата си. Но засега това не му се удава и той не просто е закотвен на пейката, а дори няма индикации, че може да се появи въобще на терена. 

Отделно от това, сезонът за Челси на практика приключи след отпаданията от ФА Къп и Шампионската лига. В Премиършип остава единствено борбата за по-предно класиране, но се очаква мениджърът Гуус Хидинк да даде шанс за изява на някои по-млади играчи, а Пато да бъде върнат в родината си.