Освен разочарованието от отпадането в Шампионската лига, феновете на Челси трябваше да преглътнат и елиминацията от Евертън в четвъртфиналите във ФА Къп. Двете загуби тотално обрекоха сезона на „сините“, които изживяват рядко виждана криза, а това само даде основание на феновете да задават неудобни върпоси. Един от тях се оказа свързан с привлечения през януари Алешандро Пато, който все още не е изиграл нито минута за отбора.

Бразилецът беше доста интересно име на зимния трансферен пазар, като Челси трябваше да се пребори с Ливърпул, за да го вземе под наем до края на сезона. Предвид липсата на достатъчно алтернативи за Диего Коста и неубедителните изяви на Еден Азар, бившият ас на Милан изглеждаше като човек, който би могъл да закърпи положението.

Проблемите произтичат от това, че Радамел Фалкао постоянно има контузии, докато Лоик Реми вече откровено мисли за напускане. Пато обаче не може да замести нито единия, нито другия, понеже не може да се приведе в кондиция.

„Защо подписахме с играч под наем до края на сезона, когато знаем, че той няма да влезе във форма до края на сезона?“, запита един от феновете на Челси в „Туитър“.

„Челси е платил на Пато 200 хиляди паунда, откакто е при нас, за да ни стане звездния талисман“, написа друг.

„Някой да ми каже къде е Пато? Дали не трябва да не го пратим за национално издирване?“, гласеше още една реакция.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS