На Европейското първенство по футбол все пак ще има наши представители. Една от най-популярните ни групи „Гравити Ко" е поканена да участва в музикалния фестивал, който съпътства Евро 2008. Концертът на бандата е утре вечер в Женева. „Гравити Ко" са единствените изпълнители от Балканския полуостров, които тази година ще се включат в музикалната част на европейското. Така на него, все пак някой ще ни отсрами.

A: Поканата към Gravity Co дойде от Европейското сдружение за радиоразпръскване, чието седалище е в Женева. Те са съорганизатори от швейцарска страна, на музикалния фестивал, който съпътства Европейското първенство по футбол. Чули са наше парче, след това ни поканиха. Толкова много ни харесаха след разговорите, че ще свирим като хедлайнери последни вечерта.

 

Q: Какво ще представлява самият концерт? Кои са другите музиканти, които ще участват в него?

 

A: Нямам точна информация, защото до последно се променяха нещата. Знам, че ще има групи от цяла Европа, но не знам кои последно ще участват. Ще разбера утре.

 

Q: Колко песни ще представят Gravity Co?

 

A: Програмата ни е един час. Максимум може да е час и половина. Ще представим само наши, авторски парчета. Ще има и нови песни, които не сме представяли в България. Очакваме много добро посрещане от европейската публика, защото това ни е било мечта да свирим пред публика от различни държави. Ще има много хора на концерта, поне това ни увериха организаторите. Сцената е огромна. Пътуваме със собствен екип – осветители, озвучители… Ще направим шоу, както се прави на големи концерти.

 

Q: Къде ще бъде самият концерт? Къде в Женева?

 

A: Там, където се събират феновете, където има огромни видеостени, една огромна поляна.

 

Q: Концертът ще бъде ли записван? Ще го дават ли след това по някои европейски телевизии?

 

A: Със сигурност ще има аудиозапис от концерта, който ще бъде излъчен по много европейски радиостанции. За телевизионен вариант – мисля, че няма да бъде сниман. Но ние ще си направим любителски записи, така че после ще показваме.

 

Q: Имало ли е досега български музиканти, канени за участие в подобен концерт?

 

A: Не. Всъщност това е първият случай. Даже тази години ние сме единствените участници от Балканите. Надявам се да впечатлим публиката.

 

Q: Има ли билети за концерта или входът е безплатен?

 

A: Безплатен е, тъй като съпътства Евро 2008. Такава е политиката на организаторите, всичко, което съпътства първенството, като програма, е безплатно.

 

Q: И на финала – Gravity Co за кого са на Евро 2008?

 

A: Всъщност нашите фаворити отпаднаха преди полуфиналите. Затова сега сме се разделили между Русия, Турция и Испания.