„Българският“ Партизан загуби Вечното дерби с Цървена звезда с 1:2 и изостана на цели 32 точки зад големия си сръбски съперник след 24 кръга в първенството на западната ни съседка.

„Черно-белите“ играха на своя стадион, имаха човек повече на терена от 73-ата минута нататък, поведоха в резултата, но накрая пак загубиха. През есента Звезда надви с 3:1 Партизан на прекръстения вече на стадион „Райко Митич“ свой „Маракана“.

В състава на Партизан титуляри бяха и двамата българи. Иван Бандаловски игра до края на мача, а Валери Божинов бе сменен в 53-ата минута.

Препълнените трибуни на стадиона на Партизан изригнаха радостно, когато Гогуа откри с глава за домакините в 18-ата минута. Радостта на Партизан обаче беше кратка. Седем минути по-късно Ибаниес изравни за Звезда с удар от фаул, отсъден на 25 метра от вратата.

В 32-ата минута Звезда вече излезе напред. Уго Виейра беше точен за звездашите.

В началото на второто полувреме гол на Партизан несправедливо не бе зачетен заради несъществуваща засада.

Звезда остана с 10 души в 73-ата минута заради втория жълт картон на Лукович, но удържа победата с 2:1 в юбилейното 150-о Вечно дерби и е убедителен лидер с 68 точки, на 27 пред втория Борац. Партизан пък е чак шести в таблицата с 36 пункта.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS