Българският нападател на Партизан Валери Божинов вече е насочил погледа си към предстоящото 150-то дерби на Белград срещу Цървена звезда, което е насрочено за 27 февруари. Той смятам, че евентуална победа на „гробарите“ ще върне увереността в отбора и донякъде ще заздрави раните от слабото представяне до този момент в първенството и драматичното отпадане от Лига Европа.

„Загубихме първия мач на „Мала Маракана“, но сега искаме да дадем най-доброто, за да триумфираме. Положението, в което се намираме е добре известно на всички. Ние отпаднахме от Лига Европа, а също така не се представяме добре и в първенството. Ако обаче успеем да победим Цървена звезда, това ще се отрази положително на атмосферата в отбора и доверието към нас“, коментира Божинов.

„Знам какво означава дербито. Преди това съм имал възможност да го гледам, а и съм чел много за съперничеството между двата отбора. Иван Иванов също така ми е разказвал много за дербито. Ние трябва да дадем най-доброто от себе си и да спечелим заради феновете“, добави нападателят.

Според Божинов е нормално да има напрежение в навечерието на дербито.

„Това е една игра, в която има повече адреналин и емоция. Нормално е да има напрежение, защото това не е един от мачовете, това е един специален сблъсък.“

„Имаме професионален екип, който ще направи необходимия анализ на Цървена звезда. Ние ще се опитаме да ги натиснем и да ги смажем на нашия стадион. Ще бъде трудно, но ние се нуждаем от победата. Въпреки това, на първо място трябва да спечелим трите точки срещу ОФК Београд“, каза още Валери Божинов. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS