Аржентинският национален отбор по футбол се класира за световните финали през 2010-а година, но все още не е ясно дали билет за самолета за Република Южна Африка ще има и за настоящия селекционер на състава Диего Марадона. Той все пак класира отбора си след 1:0 над Уругвай, но аржентинските фенове изпитаха невиждано мъчение в квалификационен цикъл.

Само преди седмица Марадона заплаши, че ще подаде оставката си. По-късно, когато вече бе предизвикал задоволство сред аржентинците, той обясни, че е бил цитиран грешно. След победата с 1:0 над Уругвай, той отново бе запитан за обяснение по темата, но каза, че първо трябва да говори с Хулио Грондона - силната фигура в аржентинския футбол от много години насам.

В последния един месец Марадона изпита сериозен удар върху своята репутация. Местните фенове, които боготворят легендата, пожелаха оставката му в анкета. Марадона дори бе критикуван от собствените си футболисти, като последен това направи Хуан Себастиан Верон, който е един от лидерите на аржентинския национален тим.

„Няма какво да празнуваме. От Грондона надолу всичко е лошо. Мъчихме се, борихме се и най-накрая успяхме да победим, но трябва сериозно да подобрим играта си. Сега вече селекционерът може да отдели време и да поправи това, което има нужда от поправяне. Само така можем да изградим силен отбор за световно първенство”, заяви халфът.