Селекционерът на националния отбор по футбол на САЩ Юрген Клинсман дори не се опита да прикрие совята реакция за представянето на играчите му при унизителната загуба с 0:4 от Коста Рика. САЩ инкасира второ поражение във финалния квалификационен кръг в зона КОНКАКАФ.

Обичайно винаги усмихнат, Юрген Клинсман този път в лошо настроение трябваше да признае, че отборът му е отправил един-единствен удар в очертанията на противниковата врата, което е твърде малко.

"Това е поражение, което боли най-много за всичките мои пет години тук, на този пост. Няма никакво съмнение в това отношение, заяви бившият германски национал и капитан. Това е много горчиво хапче.

Но спекулациите за бъдещето на Клинсман като треньор на националния отбор на САЩ започнаха още преди мача, че бъдещето му е несигурно. И въпреки слуховете, президентът на Ю Ес Сокър Сунил Гулати публично изрази подкрепата си.

След поражението в столицата на Коста Рика- Сан Хосе, Гулати призова медиите към метафоричен тайм-аут, след като някои от тях публично поискаха поста да се даде на Брус Арина. "Ние няма да взимаме никакви крайнио решения веднага след мача, заяви Гулати. Сега ще видим какво точно се случи днес, след което ще се срещнем с Юрген и двамата ще обсъдим ситуацията.

Ако Клинсман бъде удолнен сега, то медиите в Северна Америка смятат, че е идеалното време за промяна, тъй като до следващите мачове има четири месеца- достатъчно време за новия селекционер да влезе в работата и да се запознае с играчите. САЩ все още имат достатъчно добри шансове да се класират на Мондиал 2018, а следващата им среща е като домакин на Хондурас.

Някои от треньорите и бившите играчи смятат, че играчите вече не вярват на Клинсман и обстановката не предполага бъдещи успехи, което налага смяна на треньора. /БТА