Бразилската футболна федерация ще мобилизира пълния си потенциал, за да намали с поне един мач наказанието на Неймар. Капитанът на „селесао“ бе санкциониран за четири мача, които на този етап го изхвърлят от Копа Америка, а бразилците се опитват да сондират за смекчаване.

Ако се стигне до опрощаване на поне една от четирите срещи, то това означава, че Неймар би могъл да играе във финала на турнира, ако петкратните световни шампиони стигнат до мача за титлата.

Големият размер на санкцията за нападателя се дължи на факта, че той получи по един жълт картон в първите два двубоя от груповата фаза - срещу Перу и Колумбия - и изцепките на играча след последния съдийски сигнал при загубата от „лос кафетерос“ с 0:1. Тогава Неймар удари глава на Хейсон Мурийо, а после се обърна с нецензурни реплики към съдията.

Въпреки огромният брой доказателства за вината на футболиста, от бразилската федерация няма да пестят сили в опитите за обжалване. Този ход цели и запазването на концентрацията при Неймар, тъй като това би било от огромно значение, ако инциативата на Бразилия се увенчае с успех.

При всички положения развръзката от обжалването ще стане ясна преди началото на четвъртфиналите в турнира.