Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо реши да успокои феновете на Бразилия, като заяви, че той е човекът, който ще замести наказания Неймар в мачовете до края на Копа Америка.

Капитанът на „селесао“ на практика бе изхвърлен от турнира заради червения картон, който си заработи след последния съдийски сигнал при загубата от Колумбия с 0:1. Тогава Неймар нацели с глава съперник, а после напсува и съдията, зарди което първоначалното наказание от 2 срещи бе увеличено до 4.

Последните занимания на селекционера Карлос Дунга загатват, че именно Коутиньо ще замести Неймар по левия фланг на атаката, а бившият играч на Интер гори от желание за изява. „Точно както другите ми съотборници, аз съм готов да заема мястото на Неймар в мача срещу Венецуела“, коментира Коутиньо.

„Неймар е фантастичен играч, но съм подготвен. Всички сме готови. Ще превъзмогнем неговото отсъствие, за да продължим в следващата фаза. Венецуела е много грамотен в тактическо отношение тим и го показват по явен начин. В нашия отбор обаче сме решени да играем добре и да търсим триумфа“, добави халфът.