Даниел Алвеш вкара красив гол от 40 метра за победата на Бразилия над Уругвай с 4:0 в квалификация за Мондиал 2010 от зона Южна Америка, с което петкратните световни шампиони записаха първи успех като гости на по-малкия си съсед за последните 33 години.

Десният бек на испанския Барселона бе точен в 12-ата минута, когато силният му удар бе подценен от вратаря Себастиан Виера и попадна в мрежата на домакините, информира Българската телеграфна агенция.

Жуан добави втори гол преди почивката, след която Луиш Фабиано и Кака от дузпа довършиха домакините, които най-вероятно ще изпуснат шанс за директно класиране на първенството в Република Южна Африка. Те са на пето място, даващо право на бараж, със 17 точки, с пет по-малко от отбора на Аржентина.

Въпреки победата си с 1:0 над Колумбия, Аржентина продължава да е на четвърто място с две точки по-малко от отбора на Бразилия, който оглавява класирането с 24 точки и по-добра голова разлика от Парагвай, който пък загуби с 0:2 у дома от третия Чили.

Даниел Диас бе точен за аржентинците през втората част с победен гол, който свали напрежението от националния селекционер Диего Марадона. Легендата на световния футбол записа тежко поражение през месец април, когато отборът му бе разгромен с 1:6 в Боливия.

Световни квалификации по футбол от Зона Южна Америка:

Уругвай - Бразилия - 0:4

Боливия - Венецуела - 0:1

Аржентина - Колумбия - 1:0

Парагвай - Чили - 0:2

тази вечер:

Перу - Еквадор

 

Временно класиране:

1 Бразилия 24 точки

2 Парагвай 24

3 Чили 23

4 Аржентина 22

- - - - - - - - - - -

5 Уругвай 17

- - - - - - - - - - -

6 Венецуела 16

7 Еквадор 14

8 Колумбия 14

9 Боливия 12

10 Перу 7