Съперникът на Лудогорец в турнира Лига Европа - Спортинг Брага, се класира за 4-ия кръг на турнира за Купата на Португалия. Брага се наложи с 3:2 като гост над Сао Мартиньо - отбор от предградие на Порто.

Специално за мача домакините ангажираха стадиона на Авеш, която отговаря на изискванията за провеждане на мач с отбор от Суперлигата. Според медиите в Португалия, треньорът на Брага Абел Ферейра е предупредил играчите си, че иска сериозно отношение и в крайна сметка може да бъде доволен.

Брага поведе с 2:0 до почивката с голове на Диего Соуса в 11-ата и в 39-ата минута, но след почивката аматьорите от трета лига дадоха всичко от себе си и публиката може да бъде доволна, че е била свидетел на интригуващ спектакъл.

Те върнаха едно попадение в 52-ата минута, но участниците в турнира на УЕФА реагираха по най-добрия начин само две монути по-късно отново поведоха с два гола аванс благодарение на точното изпълнение на Фабио Мартинш. Но само три минути Даниел Алвеш от отбора на Сао Мартиньо намали на 2:3.

Брага обаче контролираше до края всичко на терена и пропусна още няколко възможности за по-изразителна победа, в това число и пропусната дузпа от Джеферсон в края на мача.

Състав на Брага: Андре Морейра, Ешгайо, Бруно Виана, Раул Силва, Джеферсон, Франсержио, Андре Орта (65- Асис), Ерик (61- Хадас), Фабио Мартинш, Рикардо Орта (72- Паулиньо), Диего Соуса.

В друг мач от третия кръг на турнира за Купата на Португалия Бенфика победи с 1:0 като гост Оливейрензе и също продължава напред./БТА